Ασταμάτητος πέρασε και από την Κυψέλη

Ασταμάτητος πέρασε και από την Κυψέλη

Η ασταμάτητη πορεία του «Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.»-Ομίλου Ξυνή στη Handball Premier συνεχίζεται. Ο Ολυμπιακός πέρασε αλώβητος από μια ακόμα δυνατή έδρα, επικρατώντας με 32-18 του Πανελληνίου, στο κλειστό της Κυψέλης, στην έναρξη του 2ου Γύρου του πρωταθλήματος.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ότι δεν επηρεάστηκαν από τη διακοπή, του ενός μήνα στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και μετά και την ολοκλήρωση της 12ης αγωνιστικής συνεχίζουν να είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια της σεζόν. Για ένα ακόμα παιχνίδι, οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα εμφανίστηκαν σταθεροί στην απόδοση τους και δείχνοντας την ποιότητα τους, ως ομάδα, έφτασαν άνετα στην τελική επικράτηση, που τους διατηρεί μόνους πρώτους και αήττητους στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός βρήκε αντίσταση μόλις για δεκαπέντε λεπτά, με τις δυο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ και το προβάδισμα να εναλλάσσεται στην έναρξη του αγώνα στο κλειστό της Κυψέλης. Από το 6-6 και μετά ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 5-0 και με τα γκολ των Καραμπουρνιώτη, Στούμπη, Κρητικού και δυο του Σκρόμπιτς προηγήθηκε με 11-6 διαφορά που διατήρησε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, το οποίο ολοκληρώθηκε με 15-11, με τον Σέρβο αριστερόχειρα  του Ολυμπιακού Νίκολα Σκρόμπιτς να έχει πετύχει τέσσερα γκολ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός, παίζοντας πολύ καλή άμυνα, κράτησε χωρίς γκολ τον Πανελλήνιο για δεκαπέντε λεπτά, την ίδια ώρα που έτρεξε ένα ακόμα σερί, 6-0 αυτή τη φορά και έκανε το 13-18, 13-24, ανεβάζοντας τη διαφορά στο συν έντεκα και καθάρισε ουσιαστικά την υπόθεση νίκη. Το 32-18 ήρθε φυσιολογικά, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητα του Θρύλου που συνεχίζει να οδηγεί μόνος πρώτος και αήττητος την κούρσα του πρωταθλήματος. Πρώτοι σκόρερ για την ομάδα του Πειραιά ήταν ο Κρητικός με 9 γκολ και ο Σκρόμπιτς με 8.

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 3-4, 6-5, 6-10, 9-13, 11-15 (ημ.), 13-18, 13-20, 13-24, 14-26, 16-29, 18-32

Πανελλήνιος (Σπύρος Μπαλωμένος): Λιάλιος 1, Μπαρμπαράκης 1, Ζαφείρης, Οικονόμου, Κουσκουλιάνος 1, Μπαλάσκας Χρ. 1, Νιντερέγγερ, Κολιούλης 2, Κολλύρης 2, Χαρμπής 4, Αντωνιάδης, Ταουσάνης 4, Φίλης, Μπαλάσκας Ε. 2, Τσακούλης, Τσομπανίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Τσακνής, Κωστακίδης 3, Κρητικός 9, Τζηράς 1, Καραμπουρνιώτης 1, Μισαηλίδης 3, Σκρόμπιτς 8, Στούμπης 1, Παπαδόπουλος, Κανδύλας 3, Αλβανός, Παπαδιονυσίου, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Λιόλιος Β., Χάλαρης 2

Δηλώσεις

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Ζαραβίνας δήλωσε στο osfp.gr μετά τη λήξη της αναμέτρησης τα εξής: «Ήταν ένα καλό ξεκίνημα μετά τη μεγάλη διακοπή. Ολυμπιακός και Πανελλήνιος είναι δυο ομάδες με διαφορετικούς στόχους. Ξέραμε ότι θα ανοίξει η διαφορά. Μοιράσαμε το χρόνο σε όλους τους παίκτες ώστε να βρουν ρυθμό και ταυτόχρονα δοκιμάσαμε πράγματα που που θα μας φανούν χρήσιμα στη συνέχεια των υποχρεώσεων μας».