Ισοπαλία στην Τσεχία!

Ισοπαλία στην Τσεχία!

H oμάδα Χάντμπολ Ανδρών του «Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.»-Ομίλου Ξυνή, στο πρώτο ιστορικού χαρακτήρα παιχνίδι που έδωσε στα πλαίσια του 1ου γύρου του EHF Cup, αναδείχθηκε ισόπαλη, 21-21, με την Τάλεντ Πλζεν στην Τσεχία.

Οι Πειραιώτες που βρίσκονται ακόμα στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και έδωσαν μόλις το πρώτο φετινό τους παιχνίδι (μετά τα δυο φιλικά με Δούκα και Διομήδη Άργους), βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 1ο ημίχρονο με 12-8.

Ωστόσο στην επανάληψη ανέβασαν στροφές και πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση ανέτρεψαν την κατάσταση.

Αρχικά ο Ολυμπιακός μείωσε σε 14-12 στο 36’ και με ένα σερί 3-0 ισοφάρισε σε 15-15 στο 42’. Στο νέο προβάδισμα των Τσέχων ο Θρύλος απάντησε με νέο 3-0 σερί για να φτάσει στην ανατροπή στο 56’, παίρνοντας το προβάδισμα με 20-21.

Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα θα μπορούσε σε δυο περιπτώσεις να αυξήσει το προβάδισμα της στα δυο τέρματα, αλλά τελικά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στην τελευταία φάση σε 21-21.

Ο επαναληπτικός αγώνας που θα κρίνει την πρόκριση στον επόμενο γύρο θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 18:00 και πάλι στην έδρα της Τάλεντ Πλζεν.

Στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων πέρασαν για λογαριασμό του Ολυμπιακού οι Αλέξης Αλβανός, Τάσος Παπαδιονυσίου, Παναγιώτης Στούμπης και ο τερματοφύλακας Κώστας Τσιλιμπάρης.

TΑΛΕΝΤ ΠΛΖΕΝ- «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.»-ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ 21-21

Τα πεντάλεπτα: 1-0, 4-2, 7-4, 8-5, 9-7, 12-8 (ημχ.) 13-10, 15-13, 18-17, 18-18, 20-20, 21-21

ΠΛΖΕΝ (Μίχαλ Τόναρ): Φορτ, Γιόνας, Σάφρανεκ 2, Στόχλ, Ίβαντσεφ 1, Χέραχτ, Ρομ 1, Γ. Τόναρ 2, Μ. Τόναρ 3, Στέχλικ 7, Πόλοζ 2, Κάτσιν, Χμέλικ, Σμιντ, Σίντελαρ 1, Σίρα 2.

«ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.»-ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ (Γιώργος Ζαραβίνας): Τσακνής, Κωστακίδης, Τζηράς 1, Καραμπουρνιώτης, Μισαηλίδης 1, Στούμπης 7, Κανδύλας, Σανίκης 1, Αλβανός 6, Παπαδιονυσίου 5, Φάμπατς, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης.

Διαιτητές: Ε. Βιτάκου- Α. Βιτάκου (Κόσσοβο), Παρατηρητής: Κόχεν (Ισραήλ)

Δίλεπτα: 4-3, Πέναλτι: 1/1-5/6

Ζαραβίνας: «Ευχαριστημένος από την προσπάθεια»

Ο προπονητής του Θρύλου, Γιώργος Ζαραβίνας δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr «Ήταν το πρώτο ιστορικό ματς του Ολυμπιακού και αυτό ίσως μας δημιούργησε και κάποιο άγχος στο πρώτο ημίχρονο.  Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια είναι μόλις το πρώτο επσίημο ματς της ομάδας. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλύτεροι στην άμυνα, παρόλα αυτά μπορούσαμε να κερδίσουμε, αλλά μας έλειψε το καθαρό μυαλό. Έχει παίξει ρόλο στο ότι ο αντίπαλος ξεκίνησε νωρίτερα την προετοιμασία από εμάς και έχει δώσει περισσότερους αγώνες. Στο δεύτερο ματς πρέπει να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο και να χρησιμοποιήσουμε και άλλους παίκτες. Είχαμε αρκετά άστοχα σουτ, αν βελτιώσουμε αυτόν τον τομέα έχουμε πιθανότητες πρόκρισης. Θα πρέπει να περιμένουμε μία διαιτησία που σίγουρα δεν θα μας ευνοήσει, όπως συνέβη και σήμερα όπου οι διαιτητές φυσιολογικά σφύριξαν λίγο έδρα. Πάντως και τα δύο παιχνίδια θα είναι πολύ χρήσιμα για εμάς για την περαιτέρω πορεία μας στη σεζόν».

Ο  τερματoφύλακας του Ολυμπιακού, Κωνσταντίνος Τσιλιμπάρης δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr τα εξής: «Η ομάδα έδειξε κάποια στοιχεία θετικά. Φάνηκαν μέσα στο γήπεδο και κάποια πράγματα που θα πρέπει να βελτιώσουμε άμεσα άσχετα από την έκβαση των αναμετρήσεων με την  Πλζεν. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα που είναι το πιο θετικό της βραδιάς γιατί παρότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ καταφέραμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι και να περάσουμε μπροστά. Από ατυχία δεν πήραμε τη νίκη. Πρώτο δείγμα θετικό και προχωράμε. Πιστεύουμε ότι θα μπορούμε να είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικοί στο δεύτερο παιχνίδι σε δυο ημέρες. Η άμυνα στάθηκε πάρα πολύ καλά, ήμασταν πολύ μαχητικοί υπερασπιστήκαμε την εστία μας με διάθεση και πάθος, όπως φαίνεται και από το χαμηλό σκορ».